Steve Van Maele

Web Designer

Grafisch ontwerper

Marketeer

Virtueel assistent/Office support

Eventplanner

Steve Van Maele

Web Designer

Grafisch ontwerper

Marketeer

Virtueel assistent/Office support

Eventplanner

Blog bericht

Wat is een virtueel assistent?

Wat is een virtueel assistent?

Wat is een virtueel assistent (VA)?

Wat is een virtueel assistent nu juist? Dat is “Een zelfstandig professional die op virtuele basis (met name online vanuit haar/zijn eigen kantoor) andere ondernemers adviseert en ondersteunt. Zij/hij adviseert over en zorgt voor de uitvoering van specifieke of alledaagse taken en projecten en helpt bij het inrichten van systemen en tools voor terugkerende taken.”

Wie doet beroep op een virtueel assistent?

Dat zijn ondernemers, zelfstandigen, éénmanszaken, solo-ondernemers. Welke benaming je ook gebruikt, ze hebben één ding gemeen: ze hebben geen nood aan een parttime of fulltime medewerker. Ze willen hun vrijheid behouden én alleen bepaalde taken uitbesteden.

Een vaste medewerker moet je voorzien van een werkplek, een computer en allerhande dure faciliteiten. Daarbij komen er ook allerhande wetten en verplichtingen op je af.

Een virtueel assistent is zelf ondernemer en schrijft je voor de gepresteerde diensten een factuur uit, die jij gewoon in je boekhouding klasseert. Wel eerst betalen natuurlijk. 😜 Er komt geen sociale zekerheid, geen kosten om een medewerker te installeren, geen doorbetaling van loon tijdens vakantie of ziekte, geen papierwinkel. Een goede deal toch?

Voordelen van werken met een VA

Flexibel inhuren: Je kunt ons op uurbasis of per week/maand inhuren. Het werken op afstand en het gericht aantal uur inhuren, maakt het samenwerken enorm flexibel. Jij koopt precies in wat jij op dat moment nodig hebt. Zo bespaar je ook nog eens geld.

Geen extra kosten: Je hebt geen personeelskosten als: sociale verzekeringen, ziektekosten of verplichte premies. wij heb onze eigen apparatuur en werkplek en investeer zelf in onze ontwikkeling door opleidingen.

Levert geld op: Investeren in een VA levert geld op. Vergelijk je eigen uurtarief met dat van je VA en reken uit je winst! Ik verzorg de klus en jij kunt deze tijd aan iets anders besteden: jouw klanten, meer omzet. De investering verdient zich meteen terug.

Rust & tijd: Doordat wij taken uit handen neem, of jouw projecten ondersteunen, krijg jij weer rust en tijd om je te richten op waar jij mee bezig wilt en moet zijn. Jouw ideeën, plannen en strategie, de groei van je bedrijf, of meer tijd voor de mensen waar je van houdt.

Een VA is ook zelfstandig ondernemer: Als zelfstandig ondernemer weten wij wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken en dat daar ook taken bij horen, die jij liever niet doet. Voor de één een ‘last’, voor de ander haar vak. Besteed ze aan ons uit.

Waarom samenwerken met een VA

Ons doel als VA: Is jou als ondernemer te ontzorgen, zo hoef jij niet langer bezig te houden met randzaken waar je geen tijd en zin in hebt of die niet jouw vakgebied zijn. Wij helpen je tijd te winnen door te adviseren en/of taken uit handen te nemen of werkzaamheden te structureren of systematiseren. Met deze tijdswinst en ondersteuning kan jij je meer gaan focussen op zaken waar jij goed in bent, die jij leuk vindt en waar jij uiteindelijk ondernemer voor bent geworden.

Virtueel werken: Virtueel werken betekent dat wij vanop afstand vanuit ons eigen kantoor werken. Tegenwoordig kunnen bijna alle taken online worden uitgevoerd. Wij wisselen online gegevens uit via ‘de cloud’ en handige online programma’s.

Interesse? Contacteer ons dan snel. Volg ons ook op onze social media kanalen.

Facebook
Instagram

Tags: