Steve Van Maele

Web Designer

Grafisch ontwerper

Marketeer

Virtueel assistent/Office support

Eventplanner

Steve Van Maele

Web Designer

Grafisch ontwerper

Marketeer

Virtueel assistent/Office support

Eventplanner

Blog bericht

10 redenen waarom branding belangrijk is!

10 redenen waarom branding belangrijk is!

10 redenen waarom branding belangrijk is!

Als je onze blog leest ben je geïnteresseerd om uw bedrijf meer en beter in de markt te gaan plaatsen. In dit blogartikel gaan we dieper in op het onderwerp waarom branding zo belangrijk is voor uw bedrijf. Wij geven hieronder 10 tips waarom branding belangrijk is die u als ondernemer op weg moet helpen.

Brand identity, merkpositionering, herpositionering. De neuzen dezelfde richting krijgen… De meeste bedrijfsleiders krijgen redelijk wat stress van de kosten die dit met zich meebrengt. Aan de andere kant springen de meeste marketeers een gat in de lucht, want dit is voor hen het neusje van de zalm. Een nieuw logo met volledig nieuwe huisstijl, kleuren kiezen en selecteren, nieuwe website, social media en nog zoveel meer.

Wat is branding nu juist? En waarom is het zo belangrijk voor je bedrijf?

Bij branding denken veel mensen direct aan een logo of huisstijl. Dit is natuurlijk ook zo, maar het gaat natuurlijk veel verder dan dit. Het gaat om alle activiteiten waarbij jouw logo, naam of foto’s worden getoond om meer zichtbaarheid en bekendheid te creëren voor je bedrijf. Het is dus niet onmiddellijk de bedoeling om potentiële klanten te laten overgaan tot actie of aankoop, maar het is meer de bedoeling om een plekje in zijn (achter)hoofd te krijgen zodat de potentiële klant aan jou denkt wanneer hij/zij wel wilt overgaan tot een aankoop. 

Denk hierbij aan:

 • Kleuren selecteren
 • Logo
 • Lettertype
 • Communicatiestijl

Door hierin consequent te zijn en op deze manier te communiceren naar de klanten biedt u een consistente klantervaring aan en wordt het voor klanten makkelijker om voor jou te kiezen. Je voert bovenstaande aspecten dus overal door:

 • Website
 • Facturen & offertes
 • Visitekaartjes
 • Social media
 • E-mailhandtekening
 • Reclameposters
 • Flyers

Branding is een totaal beeld en gevoel creëren dat klanten van jouw bedrijf, product of merk hebben. Veel bedrijven en start-up’s onderschatten in de meeste gevallen de waarde van branding. 

Daarom hieronder 10 redenen waarom branding zo belangrijk is!

1 Branding zorgt voor herkenbaarheid

Mensen hebben de neiging om producten of diensten te willen aankopen met bedrijven die ze overal kunnen herkennen. Als jouw branding overal consistent en makkelijk te herkennen is, dan voelen je klanten zich sneller aangetrokken en hebben de klanten sneller en meer vertrouwen in uw bedrijf omdat de naam en branding hun bekend en vertrouwt laat aanvoelen. 

2 Branding onderscheid je van je concurrenten

Het is erg belangrijk om je in jouw markt te onderscheiden van een concullega. Onderscheid wordt steeds lastiger te bereiken met alleen je product, dienst of prijs. Met branding ben je in staat om je volledig uniek te positioneren in die concurrentiële markt.

“Don’t copy brands, CREATE THEM!”

3 Branding zegt wat over je DNA

Mensen doen het liefst zaken met mensen. Zorg ervoor dat jouw branding gelijk is aan het DNA en de waarden die jouw bedrijf en werknemers uitstralen. Klantvriendelijkheid is the key to succes! Toon dat je bereikbaar bent en snel inspeelt op de noden van uw klanten.

4 Branding geeft je team richting en motivatie

Als jij duidelijk toont waar je voor staat met je merk en met je bedrijf, dan is dit de basis voor een goed team. Ze moeten zich thuis voelen en het vertelt ze hoe ze moeten werken om de vooropgestelde doelstellingen te behalen. Probeer u team op allerlei manieren te motiveren om zo alles uit de kast te halen om die doelen of om meer dan deze vooropgestelde doelen te behalen. 

5 Branding zorgt voor ambassadeurs

Mensen houden er van om andere te vertellen over brands of bedrijven die zij leuk vinden. Mensen dragen brands, ze eten brands, ze luisteren brands en ze zijn constant bezig om zich met een brand te associëren en anderen te overtuigen waarom die brands zo goed, mooi, lekker of succesvol zijn!

6 Branding helpt de verwachtingen van je klanten te managen

Als jouw brand consistent en duidelijk is, dan weten jouw klanten waar je voor staat en wat ze van uw bedrijf kunnen verwachten. Dit maakt het een stuk makkelijker om in te spelen op hun behoefte en wensen. 
 

7 Branding vertaalt jouw klantbelofte

Als je het goed voor elkaar hebt, dan word dit onmiddellijk vertaald in de belofte die jij aan je klanten doet zodat de klanten altijd tevreden zijn. Loopt er toch ooit eens iets mis? Reageer dan gepast en kom met een oplossing. De klant heeft namelijk altijd gelijk!

8 Branding zorgt voor duidelijkheid en focus

Dankzij branding is het heel erg duidelijk waar de focus van uw bedrijf ligt. Al je doelstellingen moeten in lijn liggen met het constant ontwikkelen van je brand waardoor je altijd kan aftoetsen of iets wel of niet bij je brand past. Verlies nooit de focus waarvoor uw bedrijf staat en waar u met uw bedrijf naar toe wilt. Focus op de toekomst!

9 Branding creëert een emotionele band

Misschien wel het belangrijkste van al deze puntjes, met branding kan je een emotionele band opbouwen met je klanten. Dit bereik je niet met alleen een logo of een naam. Nee dit bereik je met een totale branding. Op deze manier creëer je pas een echte connectie met je klanten. Zo worden de klanten voor een lange tijd aan uw bedrijf verbonden. Praat en vraag feedback aan uw klanten. Zo weet je wat er beter kan en kan je blijven groeien.

10 Branding levert op de lange termijn extreem veel rendement

Als je een sterk merk hebt gecreëerd dan kan je daar op doorbouwen. Zo kan je veel sneller en makkelijker nieuwe producten en/of diensten in de markt zetten, nieuwe klanten of medewerkers werven of je marketing opschalen om op deze manier nog meer potentiële klanten te bereiken. 
 
Ben je bezig met het opzetten van een bedrijf of nieuw merk en kan je wel wat hulp gebruiken? Schakel ons dan in als brand expert.  Contacteer ons snel zodat wij er samen kunnen invliegen!
Tags: